BIJZONDERE DOELGROEPEN

Bijzonder Doelgroepen

LeukAmusement heeft natuurlijk ook bijzonder leuk amusement voor bijzondere doelgroepen!

 

leukamusement-kinderziekenhuis

Kinderziekenhuizen

LeukAmusement is er ook in kinderziekenhuizen. Zieke kinderen die daar vaak langdurig verblijven hebben plezier nodig. Lachen is gezond, als een ziek kind vermaakt word voelt het alsof het even niet meer ziek is. Zieke kinderen kijken uit naar de bloemenkoningin. Zij maakt de kinderen blij met liedjes, dansjes en ballonnetjes. De leeftijd en situatie van de kinderen is natuurlijk altijd anders. De bloemenkoningin voelt dit aan en speelt hier op in. Soms wil een kind even over zijn of haar ziekte praten. Dan luistert ze aandachtig en stelt toepasselijke vragen. Hoe schrijnend de situatie soms ook is, de koningin geeft overal een positieve draai aan en laat het kind tevreden achter. Met wat oudere kinderen schrijft ze liedjes om het leed van zich af te schrijven of juist over een gezonde vrolijke toekomst. Ze maken vlogs over onderwerpen waar de kinderen zelf mee komen of ze doen gewoon een spelletje. De bloemenkoning kan het hele jaar door maar zij kan zich ook aanpassen aan de seizoenen. Ze kan veranderen in b.v. de zomer, herfst of kerstkoningin. De outfit maakt niet uit. Zij houd van haar werk en de kinderen houden van haar. Op aanvraag kan de koningin ook voorstellingen maken waarbij ze meerdere kinderen tegelijk een leuke tijd kan bezorgen.

 

Senioren

Voor de senioren in de woonzorginstellingen wordt er gelukkig weer van alles georganiseerd. Wij maken hier regelmatig deel van uit. Onze voorstellingen bevatten altijd een verhaal dat gepaard gaat met verschillende liedjes die de mensen kennen van vroeger. Deze voorstellingen worden ook gebruikt tijdens vieringen van verjaardagen en jubilea maar dan wel aangepast op de persoon in kwestie. De volgende voorstellingen worden regelmatig gepresenteerd in woonzorginstellingen: De Wonderdokter, De levensloop, Hanny Huisvrouw ’s Surprise Show, De vakantieshow en de Nieuwjaarsvoorstelling. Hieronder kun je lezen waar de optredens over gaan.

De Wonderdokter

Op de muziek van de vroegere hitserie ‘Medisch centrum West’ komt de Wonderdokter binnen, zoekend, met een zwaailicht op haar hoofd, naar de zwakste patiënt. Na even gezocht te hebben heeft zij deze patient gevonden. De patient moet zijn mond openen op ‘Zeg eens Aaa’ uit een andere vroegere hitserie. Er word ook nog naar de ‘heartbeat’ geluisterd. Deze patiënt heeft duidelijk hulp nodig. De dokter deelt zogenaamde pillen uit (smarties) en een wonder geschiet. De zwakke patiënt ziet er opeens weer zeer energiek uit. Wat een beetje chocolade niet kan doen voor een mens! Naast het uitdelen van deze geweldige medicijnen word er her en der ook een piketanussie (jonge jenever) uitgeschonken. Uit ervaring blijkt dat mensen hier enorm van in de lach schieten. Als we allemaal gaan zingen ‘een piketanussie gaat er altijd in’ Verder verloopt de show als volgt: De dokter verteld iets over de patienten die haar tijdens haar loopbaan zijn bijgebleven en zingt daar een lied over. Onder andere Help van The Beatles, Manuela van Jack Herbs en Dr. Bernhard van Bonnie St. Clair worden op ludieke wijze ter oren gebracht. Via de tekst die men via de beamer te zien krijgt kan iedereen naar hartenlust meezingen.

 

zuster

amusement-huisvrouw

Hanny Huisvrouw's "Surprise Show"

Een hilarische verkleed-act waarbij bekende hits live gezongen worden. Hanny Huisvrouw is een echte "show girl".
Zij verandert op verrassende wijze telkens in een andere bekende artiest, die uiteraard een zogenaamde 'meelaller' in het repertoire heeft. Hanny zingt hits van o.a. Mary Servaes, Willeke Alberti en Sugar Lee Hooper. Je kunt niet anders dan inhaken en meedoen. Inmiddels kent Hanny ook Engelse meezingers uit de jaren 70 en 80. Zelfs de liedjes van Caro Emerald of van K3 zijn voor haar niet vreemd.
Vandaar dat de Surprise Show leuk is op (bedrijfs)feestjes maar ook in verzorgingshuizen. Voor elk publiek een nieuwe Surprise! Nieuwsgierig? Bekijk de video in lookbook voor een eerste indruk!

 

Levensloop

Een oude vrouw komt binnen en haalt herinneringen op uit haar leven. De vergelijking van vroeger en nu word benadrukt. Naast de verhalen die ze verteld zingt ze steeds een bijpassend liedje. Te beginnen met een herinnering uit haar vroege jeugd. ‘Af en toe gaan pa en moe met ons naar de speeltuin toe’. Het Dorp en Bonnie kom je buiten spelen. Na een korte affaire met een vakantie liefde ontmoet ze haar man ‘Daar bij de waterkant’, ze krijgen kinderen en alles lijkt koek en ei. Maar dan gaat het even minder goed, ze krijgt te maken met een sterf geval en haar man blijkt een leugenaar ‘je loog tegen mij alsof ik een kind was”. Ze staat rechtop in de wind ook nadat ze heeft geconstateerd dat het leven een ‘Malle Molen’ is. Zij draait haar eigen rondje mee en maakt er het beste van. Ze zoekt met Mien naar haar feestneus” en ziet alles van de zonnige kant ‘Ohh wat is het leven fijn als de zon schijnt”.

Een meeslepende voorstelling waar iedereen iets in zal herkennen. Goed idee voor KBO, verjaardagen vanaf 40, Zonnebloem en Woonzorgcentra.

 

vakantie

Vakantieshow

Ik ga op vakantie en ik neem mee…. mijn enthousiasme… Want ik ben zo opgewonden als ik met vakantie ga. In England zeggen ze dan ‘I am so exited’ dat gaan we zingen. Tja en wat hebben we nog meer nodig op vakantie… geld! Want ’t vliegt eruit dat weten jullie ook wel. Gelukkig heb ik een aardige ome Jan. Laten we allemaal zingen: We gingen op vakantie van het geld van ome Jan.  Vervolgens reizen we naar verschillende landen en zingen daar een pakkend nummer van Liedjes zoals Viva Espanja, Mexico en Geef mij maar Amsterdam komen aan bod. Een gezellige optreden en ook als je niet op vakantie gaat, ben je er toch even helemaal uit geweest.

 

Feestdagen ouderen

Sint en Piet voor ouderen

Sint en Piet komen graag langs bij Woonzorgcentra, KBO, Zonnebloem of andere instanties voor senioren. We passen ons programma aan op wensen van de klant. Wilt u dat de Sint langs de woningen gaat of heeft u liever een voorstelling waarbij iedereen kan meezingen? Laat het ons weten en wij zorgen voor een gezellige middag.

Kerstvoorstelling voor ouderen

De voorstelling begint met een waargebeurd, meeslepend verhaal waardoor iedereen beseft hoe goed wij het eigenlijk hebben. Waarna we een kerstfeest bouwen met de kerstman en kerstliedjes en gewone hits van vroeger. Ook worden er beelden getoond van artiesten uit de jaren 70 en 80. De ouderen vinden het erg leuk om tezien hoe de artiesten inmiddels verandert zijn en halen herinneringen op van toen.

Nieuwjaarsvoorstelling

Happy New Year van Abba wordt aangezet en onze entertainer komt op in baljurk en wenst iedereen een fantastisch nieuwjaar. Maar ja… hoe word je happy in het nieuwe jaar? Deze voorstelling zit vol tips en tricks om het jaar goed door te komen. Laat de zon in je hart, met deze tip voelt een mens zich al meteen gelukkiger en als we het lied inzetten en meelallen is meteen iedereen blij. Blij word je ook van een glimlach van een kind en bijvoorbeeld ook van de liefde. Deze tips worden verteld en bezongen, zeker weten dat jij ook wat moois kan maken van het nieuwe jaar! Succes verzekerd! 

Eigen idee?

Heeft u een idee dat niet vermeld staat op onze site, neem dan gerust contact met ons op. Leuk Amusement is creatief en probeert de klanten altijd tegemoet te komen. Wij doen er alles aan om ook uw idee tot een succes te maken!